AGRO MUNKARUHA ÉS MEZŐGAZDASÁGI BOLT – 8500 PÁPA KÜLSŐ-VESZPRÉMI ÚT 65. FSZ 1

agro-munkaruha-es-mezogazdasagi-bolt-papa-milyen-munkaruhara-van-szukseged

MEGMUTATJUK, MILYEN MUNKARUHÁZATRA VAN SZÜKSÉGED!

Ha fizikai munkáról van szó, bizony két munkakör sem egyforma, hiszen minden apró részlet számít, ha a biztonságról és a kényelmes ruházatról van szó. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen tulajdonsággal rendelkezik egy termék, legyen az cipő, nadrág, pulóver, overál vagy egyéb munkaruha. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a leggyakoribb kihívásokat, amelyekkel szembe kell nézni a fizikai dolgozóknak a munkájuk során.

Ha olyan helyen dolgozol, ahol fontos a vízlepergetés

Ha gyakran fordulsz meg külső terepen és sáros, esős időben sem áll meg a munka, akkor bizony számodra egy nagyon lényeges szempont az, hogy a választott viseleted minden darabja vízlepergető legyen. Hiszen ha már a munkaidőd első órájában átázik a cipőd és a kabáton át a pólód is vizes lesz, akkor annak nem csak a kedvedre lesz hatással, de akár egy jó kis megfázást is kaphatsz mellé. Ideális viselet ilyen terepen egy vízlepergető cipő, bakancs vagy csizma, egy vízhatlan dzseki, pulóver vagy mellény, illetve egy szintén ilyen funkcióval bíró nadrág. Így ugyanis teljes lesz a védelem a nedvesség ellen.

Ha gyakran mászol, guggolsz, térdelsz

Ha a munkád során gyakran kell a magasba másznod, térdelned, négykézláb ténykednek vagy nehezen hozzáférhető helyekre bújnod, akkor bizony egy strapabíró nadrágra mindenképpen szükséged lesz. A kínálatunkban szereplő nadrágok nagy része térd résznél megerősített anyagúak, erősített varrásúak és kopásállóak, de találsz közöttük bevarrt térdvédő betéttel ellátott változatot is. Így nem kell kétszer is meggondolnod, hogy az adott mozdulatsornál vajon elreped-e a nadrágod, mert biztos lehetsz abban, hogy igazodik a feladathoz.

Ha a csúszásmentesség biztosítása a leglényegesebb számodra

Nem egy olyan tevékenységi kör létezik, ahol igen nagy a csúszásveszély. Ilyenkor jól jön egy csúszásmentes talppal ellátott lábbeli, – legyen az cipő, csizma vagy bakancs – amelyben sokkal biztonságosabb így közlekedni az ilyen balesetveszélyes terepen. Legyen az egy raktár, egy gyár, egy kórházi folyosó, egy konyha vagy bármilyen más helyszín, egyáltalán nem mindegy, hogy kockáztatod-e az épségedet vagy sem. Szintén igaz ez akkor, ha a magasban dolgozol, ugyanis ebben az esetben sem hiányzik egy rossz mozdulat, de egy zárt térben sem árt vigyázni ezzel kapcsolatban. Vagyis egy csúszásgátlós lábbelivel nagyon sokat tehetsz az épségedért, ráadásul a határozottabb mozdulatoknak hála, a munkavégzésed is hatékonyabb lesz.

Ha hidegben sem várhat a munka

Ha a munkaköröd megkívánja, hogy a téli hónapokban is dolgozz vagy olyan helyen végezd a munkádat ahol kifejezetten hideg van, mindenképpen ennek megfelelő munkaruházatra lesz szükséged. Egy ilyen terepre ajánlott beszerezned egy bélelt kabátot, pulóvert és mellényt, de kifejezetten ilyen szituációkra készít több gyártó is „téli munkásnadrágokat”, amelyekben meg sem érzed a hideget.

Emellett léteznek olyan munkavédelmi lábbelik, amelyek az extrém hideg ellen is remekül védenek, sőt, van olyan munkavédelmi bakancs, amely akár -17 Celsius fokban is remekül szigetel, vagyis garantáltad nem fog fázni a lábad és a felfázás miatt sem kell aggódnod.

Ha hőségben is dolgozni kell

A másik véglet az, ha a legnagyobb hőség idején sem áll meg a munka. Ez a fizikai munkát végzők esetében különösen nehéz, hiszen egyébként is gyakran megizzad az ember, nemhogy a nyári hónapok alatt. Pontosan az ilyen szituációkhoz ajánlottak a légáteresztő munkavédelmi ruházatok. Az így készült lábbelik nem hagyják beizzadni a lábadat a cipőbe, a speciális felsőruházat pedig nem csak a szellőzést engedi, hanem remekül elvezetik az izzadtságot és gyorsan is száradnak.

Hiszen nem csak kellemetlen a fokozott izzadás a munkavégzés során, de nem is egészséges, ráadásul a legkevésbé sem komfortos. Így viszont kényelmesen töltheted el a legmelegebb napokat is a munkahelyeden.

Ha a lábujjaid vagy a talpad vannak a legnagyobb veszélyben

Ha a munkahelyeden a legkisebb esély is megvan arra, hogy a magasból valami egyenesen a lábujjadra zuhan vagy belegyalogolsz egy hegyes, szúrós alkatrészbe, akkor nem kérdés, hogy számodra az ideális munkavédelmi cipő vagy bakancs talpátszúrásbiztos betéttel és lábujjvédelemmel van ellátva. Hiszen a véletleneket és baleseteket nem tudod megakadályozni, annak viszont így elejét veheted, hogy sérülést szenvedj ennek során. Ugyanis egy ilyen lábbeli viselésével igen nagy százalékban óvhatod meg a lábadat a komoly balesetek kellemetlenségektől.

Ha sokat gyalogolsz és mozogsz a munkád során

Ha sokan vagy talpon a munkád során, pontosan tudod, mennyire elfárad az ember lába a nap végére. Pontosan ezért érdemes az ilyen munkakörökhöz könnyű munkavédelmi lábbelit választanod, így ugyanis nem kell még több plusz súlyt cipelned magaddal a munkaórák során. Így pedig nem csupán a mindennapjaidat könnyítheted meg, de hosszú távon az egészségedért is sokat tehetsz.

Ha a precizitás és a kezeid védelme egyaránt fontos

Amennyiben olyan terepen dolgozol, ahol nagy szükség van a kezeid védelmére, ugyanakkor lényeges a precíz munkavégzés is, akkor mindenképpen szükséged van egy strapabíró mártott védőkesztyűre. Egy ilyen viselet ugyanis megvédi a kezedet a külső behatásoktól, sőt, bátran nyúlhatsz vele olyan helyekre is, ahol egyébként veszélyes lenne ténykedni. Így a munkavégzés hatékonyabbá válik, hiszen nem kell aggódnod a sérülések miatt és határozottabb mozdulatokkal tudsz dolgozni.

Léteznek ugyanis olyan csúszásmentes munkáskesztyűk, amelyek rugalmas anyagból készülnek és gumírozott mandzsettarésszel szerelték fel a gyártók. Mindezek mellett még a kézhátat is úgy alakították ki, hogy az megfelelően szellőzni tudjon. Létezik úgynevezett „vágásálló” modell is belőle, ami kifejezetten jól jön, ha éles eszközökkel dolgozol.

Láthatod, hogy a különféle munkakörökhöz más-más, speciális munkavédelmi ruházatra van szükség, így érdemes ennek fényében összeválogatni a szettedet. Hiszen így nem csak kényelmedet szolgálhatod, de biztonságban is tudhatod magad a munkában töltött idő alatt. Nem beszélve arról, hogy a megfelelően kiválasztott viselet hosszú távon az egészségedet is szolgálja. Üzletünkben te is megtalálod a számodra ideális lábbeliket, felső-és alsó ruházatokat, valamint egyéb kiegészítőket.

Forrás:www.grandis.hu