AGRO MUNKARUHA ÉS MEZŐGAZDASÁGI BOLT – 8500 PÁPA KÜLSŐ-VESZPRÉMI ÚT 65. FSZ 1

ÍGY VÁLASZD KI A MUNKAVÉDELMI KESZTYŰDET

agro-munkaruha-es-mezogazdasagi-bolt-papa-igy-valaszd-ki-munkavedelmi-kesztyűdet

A munkavédelmi kesztyűk célja az, hogy megvédje a kezedet a környezeti hatásoktól, tulajdonképpen egy meghosszabbított, alkalmi, külső védelmi vonal. Könnyűnek tűnik kiválasztani a megfelelő munkavédelmi kesztyűt, de nem az. Ebben a cikkben összegyűjtöttük, mire figyelj oda.

Te mikor vettél magadnak utoljára (munkavédelmi) kesztyűt?

Kicsit provokatív a kérdés, de helytálló, és kizárólag azért tettük fel, hogy szembesítsünk azzal a ténnyel, hogy mivel (nagy eséllyel) nem vagy rutinos – munkavédelmi – kesztyű vásárló, ezért nem biztos tudod, mire kell odafigyelned. Hát elmondjuk.

Mi ellen védjen?

Ameddig nem találják fel a minden ellen védő, és minden behatás ellen megoldást nyújt kesztyűt, addig priorizálnod kell, és el kell döntened, hogy mi ellen védjen a kesztyű. A munkavédelmi kesztyűd megvédhet a mechanikai kockázatoktól (zúzások, vágások) a hőhatástól (forró vagy éppen a hideg) különböző kémiai kockázatoktól (vegyi anyagok) és elektromos kockázatoktól is. A választás fő szempontja az, hogy mi ellen védjen?

A kényelem

Fontos, hogy a kesztyű, amit viselsz kényelmes legyen: nem lehet túl nagy vagy túl kicsi sem, mivel ez akadályozhatja a munkát, a mozgásodat, és elbizonytalaníthat, ami nagy bajhoz vezethet. Nem olyan könnyű kiválasztani a tökéletes méretet, mert gond, hogy az egyes cégek máshogy „méretezhetnek” ezért a megfelelő kesztyűméret eldöntéséhez a gyártó által megadott méretmutatót kell használni. Van egy főszabály is: ha nem találsz éppen megfelelő méretet, akkor mindig a kisebb (!!!) méretet válaszd.

Még egy szuper ötlet: előfordulhat, hogy a kesztyűben izzad a kesztyűt viselő kezed: semmi gond, nyugodtan viselj a védőkesztyű alatt valamilyen vékony pamutkesztyűt, ami megkötheti az izzadságot.

A funkciók

És most magának a kesztyűnek a funkcióira gondolunk, hiszen fontos választási szempont az, hogy mennyire szellőzik a kesztyű (minél jobban annál kényelmesebb), ahogy az is, hogy mennyire flexibilis (azaz mennyire áll kézre) és talán a legfontosabb elvárt tulajdonság az, hogy mennyire érzékeny, mennyire teszi lehetővé (vagy éppen gátolja) a precíz munkavégzést?

Hányszor használhatod?

Ez inkább a tervezhetőség, és az ár érték arány miatt fontos, mert jól kell kalkulálnod. Vannak egyszer használatos kesztyűk (inkább apróbb, mindennapos feladatokhoz) illetve többször használatosak. Azért fontos előre eldöntened, mert ezek valóban munkavédelmi kesztyűk. Egy egyszer használatos munkavédelmi kesztyűvel nem teheted meg, hogy többször is használod.

Széles munkavédelmi kesztyűt kínálatunkat keresd üzletünkben.

Forrás-www.grandis.hu