AGRO MUNKARUHA ÉS MEZŐGAZDASÁGI BOLT – 8500 PÁPA KÜLSŐ-VESZPRÉMI ÚT 65. FSZ 1

ÍGY VÁLASSZ TÖKÉLETES TÉLI MUNKAVÉDELMI CIPŐT!

agro-munkaruha-es-mezogazdasagi-bolt-papa-teli-cipo

Nem kevés olyan munkakör létezik, ahol az élet télen sem áll meg és ugyanúgy dolgozni kell akár szabadtéren is annak ellenére, hogy nulla fok alá csökken a hőmérséklet vagy leesett a hó.

Ilyenkor nagyon fontos egy megfelelő munkavédelmi cipő beszerzése, hiszen ha a lábaidat képes vagy egész nap melegen tartani, akkor jó eséllyel elejét veheted a vacogásnak és a meghűlésnek egyaránt. Megmutatjuk, milyen az ideális munkavédelmi lábbeli télen.

Milyen az ideális téli munkavédelmi cipő?

Alapvetően három kritériumnak kell megfelelnie egy ilyen lábbelinek a hűvös hónapok alatt. Mindenekelőtt legyen képes melegen tartani a lábat az egész műszak alatt, ugyanakkor legyen kényelmes a viselése. Nem utolsó sorban pedig védje a lábfejet az esetleges munkavégzés közbeni baleseteknél a komolyabb sérülésektől. A csúszásgátlós és vízlepergetős munkavédelmi cipők mellett érdemes szétnézni a csizmák és bakancsok között is, különösen ha a nap nagy részét jellemzően a szabad ég alatt vagy fűtés nélküli terepen töltöd a munkád során.

Munkavédelmi bakancsok

Ezekről a speciális, acélbetétes bakancsokról általánosságban elmondható, hogy biztosítják számodra munkavégzés közben mindazt, amire szükséged van. Létezik bakancs erősített orrvédelemmel, van olyan, amely szúrásmentes talppal vagy csúszásmentes járófelülettel van ellátva, de bizonyos modellek olaj-és saválló vagy hőálló képességgel Sőt, antisztatikus van vágásbiztos bakancsok között is válogathatsz, ha éppen erre van szükséged ahhoz, hogy teljes biztonságban tehess eleget a munkádnak.

Tehát a biztonság adott, a kényelem pedig garantált, ha minőségi anyagokból készült terméket választasz. Egyetlen dolog maradt hátra, mégpedig a lábak melegen tartása. A téli időszakra is gondolnak a gyártók, így kifejezetten bélelt munkavédelmi bakancsot is választhatsz, amely hű társad lesz a munka során, legyen szó például építkezésről, gyári melóról, villanyszerelésről vagy egyéb munkakörről.

Munkavédelmi csizmák

Ha a kényelem, a biztonság és a melegen tartás mellett biztosra mennél a téren is, hogy nedves, latyakos területen sem ázik be a lábbeli amit viselsz, akkor érdemes szétnézned a munkavédelmi csizmák között, amelyek kifejezetten kültéri, vizes vagy nedves terepen végzett munkákhoz készültek. Így nem kell amiatt aggódnod, hogy már az első néhány percben zokniig ázik a lábad amikor külső terepre szólít a munkád, a lábaid akkor is élvezhetik a száraz meleg fészküket, ha már órák óta odakinn vagy.

Természetesen a gyártók a biztonságodra is gondoltak, a munkavédelmi gumicsizmák között vannak, amelyeknek erősített az orr része, tűzálló cérnával készültek, vágásbiztosak, de léteznek hőálló vagy talpátszúrás elleni védelemmel ellátott lábbelik is a kategóriában. Ha pedig extra hideg van odakinn, a munkavédelmi bőr csizmák számára garantáltan meg sem kottyannak a mínuszok.

Az egészséged is múlhat rajta!

Amellett, hogy nem kellemes egész nap a hidegben dolgozni és csontig fagyni, bizony arra is gondolni kell a cipő választásánál, hogy az ideális téli munkavédelmi lábbeli megmenthet egy alapos felfázástól vagy meghűléstől és azok szövődményeitől. Vagyis a komfortérzeted fokozása mellett sokat tehetsz az egészséged megőrzéséért is. Így sem a betegség kellemetlenségei, sem pedig a táppénz miatt kiesett bevétel miatt nem kell aggódnod.

Bármelyiket is választod, hosszú távú befektetés lesz!

Fontos, hogy ezeket a munkavédelmi lábbeliket nem csak egy szezonra vásárolja meg az ember, hála a minőségi alapanyagoknak és a kompakt kopásállóságnak. Sem a hideg, sem a zord időjárás, sem a magas megterhelés nem árt nekik, így minden esztendőben már november táján bevetheted őket. Vagyis a lábaid biztonsága és komfortérzete teljeskörűen biztosítva van a következő évekre, amíg minőségi munkavédelmi cipőt, bakancsot vagy gumicsizmát viselsz. Így végre nem kell teljesen átfagyva hazaérkeznek egy hosszú munkanap után és nem szükséges egyenként ellenőrizned a meleg radiátort ölelgetve, hogy vajon lefagytak-e a lábujjaid.

Forrás:www.grandis.hu